DOMI Bolig går mod strømmen og skyder nyt byggeri i gang

DOMI Bolig går mod strømmen og skyder nyt byggeri i gang

Krisen i byggebranchen betyder, at der bliver bygget færre almene boliger end planlagt på grund af de stærkt sigende priser. Men i dag trodsede DOMI Bolig den tendens, da byens borgmester, Lone Jakobi, og formanden for DOMI Bolig, Herdis Larsen, tog de første spadestik til et nyt og spændende alment byggeri i den vestlige del af Odder. I løbet af de næste 2 år opfører organisationen 72 nye lejligheder i arkitektonisk særklasse.

”Jeg vil gerne kvittere DOMI Bolig for, at vi står her i dag og sætter gang i et nyt byggeri. Midt i en tid, hvor priserne stiger, betyder det meget for Odder Kommune, at vi kan fastholde den udvikling og bosætningspolitik, som vi gerne vil have,” sagde Lone Jakobi, borgmester i Odder, i sin tale på marken på hjørnet af Vestermarken og Løkkegårdsvej som bliver til Løkkegårdsparken.

Borgmester i Odder Kommune, Lone Jakobi, fik taletid ved dagens arrangement og tog det første spadestik i gravemaskinen, der blev stillet til rådighed af Byggefirmaet Knudsgaard A/S.

Bestyrelsesformanden i DOMI Bolig var også glad for at boligorganisationen går mod strømmen og gør alt for at fastholde de mange planlagte byggeprojekter.

”Det bliver dejligt at se, hvordan de mange idéer og tanker i de næste par år bliver til en ny boligafdeling med 72 nye lejligheder i en spændende arkitektur. Det er skønt, at der allerede nu står mange på ventelisten,” sagde Herdis Larsen, som fortalte, at hun står som nr. 102 til en 3 værelses lejlighed i bebyggelsen.

Røgfrie boliger med fokus på flot arkitektur, bærdygtighed og fællesskab

Byggeriet bliver bæredygtigt og røgfrit – det ligger ligesom i tiden. Men herudover får alle lejligheder egen indgang og hovedparten af beboerne får sit helt eget lille hus med et ”rigtigt” tag, præcis som de fleste parcelhuse har. Lejlighederne bliver højloftede og luftige – så mange som muligt på 1 ½ etage.

Fællesskabet er en af de centrale værdier i byggeriet. Husene bygges forskudt for hinanden i små grupper, så der skabes naturlige hyggekroge og mødesteder. Bilerne skal parkere i udkanten af byggeriet, og på den måde får beboerne deres daglige gang imellem husene, når de skal ind i deres huse med private terrasser.


”Det er dejligt, at I tænker fællesskabet ind i byggeriet. Det er et vigtigt element i vores kommune og i den udvikling vores verden går i,” sagde Lone Jakobi, der også takkede DOMI Bolig for samarbejdet og for at blive ved med at generere ideer og præsentere dem for kommunen.

DOMI Bolig regner med at udlevere nøglerne til de første beboere i løbet af sommeren 2023. Resten af lejligheder forventes færdige i løbet af 2024. Lejlighederne blive i forskellige størrelser fra 2-værelser på 69 m2 til 5-værelses familieboliger på 115 m2.

Projektet kom til verden ved lidt af en tilfældighed

Vejen frem til Løkkegårdsparken har været lidt utraditionelt og er også historien om, hvor meget det gode netværk og lokalkendskab betyder.

De første streger blev sat på et stykke pergamentpapir ved et byggemøde i DOMI Bolig for over tre år siden. Ud over medlemmer fra organisationsbestyrelsen sad også lokale aktører fra byggebranchen om bordet i kælderen på Tornøegade. Mens de ventede på arkitekten, som var lidt forsinket, kiggede de efter tomme pletter på kortet over Odder. En af mødedeltagerne vidste, at der var en tom grund i det vestlige af byen, som ikke længere var i spil til en daginstitution.

Tankerne fløj højt og ambitionen om en række almene boliger, som skulle gøre beboerne stolte og matche de øvrige smukke huse i områdets villakvarterer blev født. Siden da er tiden blevet brugt til køb af grunden, udvikling af projektet, lokalplan, udbyg og kontrakter med de forskellige aktører og ikke mindst har der været nervøsitet for byggetilladelsen, som trak ud – og som landede hos DOMI Bolig i går.

Læs mere om projektet og se tidsplanen her:
Afdeling 48, Løkkegårdsparken

Ventelisten til de 72 nye boliger er åben, og du kan allerede nu skrive dig op:
Venteliste til afdeling 48, Løkkegårdsparken

Afdeling 48, Løkkegårdsparken

Byggepladsskiltene er på plads og maskinerne indtager snart den grønne eng ved siden af Boligselskabet DOMEAs afdeling 61, Holbeks Ager.