Fællesskaber øger trivsel

Flere fællesskaber øger trivsel og det gode naboskab

Savner du fællesskaber, der hvor du bor? Er der mange i dit boligområde, som du ikke kender? Kunne du tænke dig at smage mad fra Syrien, høre musik fra Tyrkiet og se folkedans fra Vietnam? Så bliver der måske mulighed for det i de kommende år.
Som noget nyt har beboere i DOMI Bolig fået en beboerkonsulent. Iben Baadsgaard startede i august 2021, er ansat de kommende tre år og skal hjælpe med at opbygge flere fællesskaber, styrke det gode naboskab og gøre vores boligområder endnu bedre at bo i. Indtil videre har hun kontorplads i fælleshuset på Torvald Køhlsvej.


Sjovt nok kender jeg boligområdet på Torvald Køhlsvej, fordi min mor boede her et par år – og jeg glæder mig helt vildt til at lære beboerne at kende. Det er spændende, hvilke ting vi sammen kan få i gang, siger Iben Baadsgaard.

Frivilligt arbejde er fundamentet

Iben kan ikke rulle de kommende boligsociale tilbud ud alene. Derfor skal hun primært hjælpe beboere, som har gode ideer eller lyst til at være frivillige i deres lokalområde. På Torvald Køhlsvej har en beboer for eksempel lyst til at stable en “Repair Café” på benene, hvor man kan få hjælp til at reparere sit strygejern, finde sine foto på computer og meget andet.

En anden mulighed er, at beboerkonsulenten laver aftale med lokale og landsdækkende frivillige foreninger om aktiviteter. Iben vil i den kommende tid afsøge, hvilke behov og ønsker, der er i udvalgte afdelinger. I andre boligområder har man gode erfaringer med for eksempel at etablere lektiehjælp, fællesspisning og fælles nyttehaver. På Torvald Køhlsvej er der allerede kommet forslag om musikfællesskaber, hvor beboere fra forskellige lande spiller musik sammen.

Større projekter og enkelte beboere

Meget kan gøres uden de store udgifter, mens andet koster penge. Derfor vil en af beboerkonsulentens andre opgaver være at søge fondsmidler til at virkeliggøre større projekter.

Iben starter sit arbejde i nogle enkelte afdelinger. Har du ideer, ønsker og forslag allerede nu, kan du kontakte hende på mail: ibb@domibolig.dk.

Der er også individuel hjælp at hente hos beboerrådgiveren, der kan hjælpe beboere, som har svært ved at finde vej i det offentlige system eller har brug for hjælp til at komme i gang med de rigtige tilbud.

Den boligsociale indsats er et samarbejde mellen DOMI Bolig og Odder kommune for, at gøre det endnu bedre at bo til leje i Odder. Iben har tidligere arbejdet med boligsocialt arbejde og frivilligdrevne aktiviteter og et beboerhus i Aarhus, og de sidste 25 år har hun boet til leje i Højbjerg hos Alboa.