Fællesskabet og sammenholdet udvikler sig trods Corona-start

Fællesskabet og sammenholder udvikler sig trods Corona-start

Parkeringspladsen og en lille græsplæne udgør fællesarealet i afdeling 47 i Veilgårdsparken i Malling. Selvom afdelingen kun lige var ”født” før Corona-pandimien lukkede landet ned, har beboerne og afdelingsbestyrelsen i afdelingen opbygget et godt sammenhold. De er nu i gang med at opbygge deres egne traditioner.

”Der er god opbakning om vores aktiviteter. I år lagde vi ud med 40 deltagere til vores påskearrangement mod de normalt 10-15 stykker. Så vi blev positivt overraskede og fik gå-på-mod til at fortsætte vores arbejde med vores nye aktivitetsudvalg,” siger Daniel Pedersson, som har været formand for afdelingsbestyrelsen siden afdelingen blev beboet den 14. juni 2019.

Afdelingens både små og store beboere mødte talstærkt op til afdelingens påske arrangement.

Bestyrelsen har lige fra starten haft en stærk vision for afdelingen med fællesskab, gensidig forståelse og tolerance som deres grundlæggende pejlepunkter. Trods de hårde ods med nedlukninger og isolation gennem de første år i afdelingen, spirer nu et stærkt sammenhold og høj grad af beboerdeltagelse i aktiviteter. 

Påskearrangement faldt på påskens varmeste dag

Vejret viste sig fra sin bedste side, da det nye aktivitetsudvalg inviterede til sin første påskehygge på plænen. Der var æggetrilning på p-pladsen og æggejagt på legepladsen lige uden for afdelingen. Der var naturligvis præmier til de hurtigste trillere og beboerne kom med kage og kaffe, kakao og sodavand. Det hele sluttede med snobrød og skumfiduser om bålet.

”Arrangementet var helt uformelt, og man kunne komme og gå, som det passede en. Det var dejligt at se både store og små børn lege sammen og bålfadet var et hyggeligt samlingspunkt,” siger Bettina Lajer Jacobsen, som blev valgt ind i afdelingsbestyrelsen på afdelingsmødet sidste år.

I det hele taget er der fokus på at få det bedste ud af afdelingens sparsomme arealer.


”Når vi holder noget på græsplænen, så kan alle se det fra deres huse. De kan også lægge børnene til at sove, og komme tilbage med en babyalarm og deltage i den voksne del af feste senere,” siger Bettina Lajer Jacobsen.

Bestyrelsen går forrest men ikke alene

Beboerne er blevet spurgt om, hvad de ønsker i en beboerundersøgelse. Derfor har bestyrelsen lagt en plan for, hvordan der både kommer flere aktiviteter og flere aktive beboere.

”Vi har nedsat et aktivitetsudvalg, hvor alle bestyrelsesmedlemmer er grundstammen frem til næste afdelingsmøde. Vi vil gerne sætte ting i gang og afprøver en løs struktur, som måske kan få flere beboere til at være med,” siger Daniel Pedersson.  

På sigt er det planen at aktivitetsudvalget består af beboere og en repræsentant fra afdelingsbestyrelsen. Udvalget har et budget på 5.000 kr. og det er bestemt meningen, at hver en krone skal bruges på aktiviteter og fester.

”Beboerne byder allerede ind med, hvilke opgaver de vil bidrage med til vores sommerfest. Den skal have hele armen med både hoppeborg for de små og aktiviteter for lidt større børn og barnlige sjæle, før vi slutter af med hotdogs med det hele og musik i et telt på plænen,” griner Bettina Lajer Jacobsen

Aktivitetsudvalget i afdeling 47, Veilgårdsparken har fået blod på tanden og modtager gerne idéer til flere arrangementer, som kan udvikle sammenholdet og naboskabet.