Gennemført udskiftning af vandinstallationer

Alle boliger i afdeling 39 og afdeling 40 Mallinggårdsvej har – om alt går vel – inden udgangen af oktober i år fået udskiftet deres vandinstallationer. Dvs. samtlige koldt- og varmtvandsrør fra teknikskabet til bryggers, badeværelse og køkken. Det kan godt være noget af en omgang.

Fra løbende skader der belaster vedligeholdelseskontoen til udskiftning via rettidig opsparing

Installeringen er allerede afsluttet i de 20 rækkehuse i afdeling 40 og nu godt i gang i afdeling 39’s 14 rækkehuse, 44 lejligheder og 12 ungdomsboliger.

Begge afdelinger har i løbet af de senere år oplevet stigende problemer med de indvendige vandrør, også deciderede vandskader. Det belaster vedligeholdelseskontoen. Så en udskiftning skulle der til. Heldigvis var der ingen problemer i det. Alle boliger er opført i 1991, så vandrørene havde nået den såkaldte udskiftningsalder. Af samme grund var der også rettidigt blevet sparet op til udskiftningen.

Hverken nye badeværelser eller køkkener med i købet

Alene rørudskiftningen er noget af en udskrivning, så der kommer ingen øvrig renovering af afdelingens boliger med i købet. Men beboerne ender op med nye tætte og fine synlige vandrør frem til toilet, håndvask og bruser i badeværelset, nye rør bag elegante skjulere i køkkenet samt nye rør bag køkkenlågerne og i teknikskabet, hvor der også er installeret en ny såkaldt vandunit.

Trafik i den enkelte bolig 

Et sådan VVS-arbejde tager cirka to dage i hver bolig. Efterfølgende har en tømrer og isolatør været forbi. Endelig gennemføres der afslutningsvist en mangelgennemgang, som så eventuelt følges op af en mangeludbedring. Alt i alt har hver bolig haft håndværkere på besøg i en fem dages tid.