Højt humør og solskin efter 50 år på Stampmøllevej

Den stod på kaffe og massere af fødselsdagskage, da beboerne på Stampmøllevej fejrede afdelingens 50 års jubilæum søndag den 10, juli. Solen skinnede fra en skyfri himmel og der var godt fremmøde af børn og voksne. Børn i alle aldre stod pænt i kø for at prøve fodbolddart, hoppeborg og ikke mindst flødebollekast.

Afdelingsbestyrelsen havde inviteret til fejring af det runde jubilæum, og flaget gik til tops. Der var lidt sommerfugle i maven hos arrangørerne, det er jo altid spændende, hvor mange der kommer.

Søndag eftermiddag fandt ca. 30 voksne og 30-40 børn heldigvis ned på græsplænen midt imellem blokkene. Her stod Inge klar til at servere kaffe, te og sodavand – og der var rigeligt af fødselsdagskage, så alle kunne få alt det de kunne spise. Kagen var naturligvis udformet som et hus med flag og slik i den hvide glasur.

De mange glade og forventningsfulde børneansigter sad parat mens folkene fra odderhop.dk gik og gjorde klar før festen. De havde tre ting med: de fleste børns elskede hoppeborg, som altid er et hit – og så et par nye aktiviteter. Der blev sparket til fodbolddartskiven på en 4-5 meter og ungerne var ivrige til at kaste de små bolde mod målet på den lille skive på flødebolle-kaste-maskinen.

”Det var dejligt at se, så mange beboere. Mange jeg kendte, men der var også flere nye ansigter. Og selvom jeg godt kunne have ønsket mig lidt flere forældre, så havde børnene en rigtig skøn dag. Måske kommer der flere forældre med næste gang,” siger Lene Fischer, som i mange år har været medlem af bestyrelsen og nu er suppleant og kasserer.

Dagen skal ikke stå alene

Naturligvis blev der også serveret et kage-hus til fejringen af afdlingens runde fødselsdag.


”Vi vil bestemt gøre noget lignende allerede i løbet af efteråret eller vinteren. I dag så mange beboere til fra deres lejligheder – uden at være med. Derfor skal vi invitere igen og håbe på, at flere kommer ud og er deltager,” siger Inge Stæhr, som netop er rykket ind i bestyrelsen fra pladsen som suppleant. Hun flyttede ind i bebyggelsen sidste år.

De to arrangører, Lene og Inge, vil nemlig tage initiativ til en ny invitation i den nærmeste fremtid. For det er med at ride videre på den positive bølge. De er enige om, at børnene er en vigtig nøgle, for at få de voksne ud af lejlighederne. Men de håber, at både flere forældre og ældre uden børn vil være med næste gang.

Stampmøllevej har samme udfordringer som rigtig mange andre boligområder i disse år. Det er svært at samle beboerne til aktiviteter, og derfor skal der arbejdes hårdere end tidligere for de stærke fællesskaber. Men Lene og Inge er enige om, at dagens gode oplevelse ikke skal være en enlig svale.

Nye kræfter til afdelingsbestyrelsen

De to bestyrelsesmedlemmer brugte også dagen til at gøre reklame for det årlige beboermøde i september. Der er nemlig særlig brug for beboernes deltagelse i år, fordi der mangler folk i afdelingsbestyrelsen, som har mistet to af sine medlemmer den seneste måned.

”Festen i dag var en oplagt mulighed for at snakke med beboerne om, hvor vigtigt det er, at de kommer til mødet. Vi har brug for nye ansigter, som vil være med til at tage en tørn i afdelingsbestyrelsen,” siger Lene, der talte med flere om, hvordan møderne i afdelingsbestyrelsen kan tilrettelægges så også børneforældre kan være med.

”Der er jo ingen regel, der siger, at vi absolut skal mødes torsdag aften kl. 19. Ligesom vi også rigtig gerne vil have hjælp til småopgaver af beboere uden for bestyrelsen,” siger hun.