Sommerfest og hygge

Den sidste lørdag i juni inviterede afdelingsbestyrelsen til sommerfest i afdeling 13 Pilevænget og Højvænget. De 66 rækkehuse har ikke noget fælleshus tilknyttet men til gengæld en flytbar overdækning og – ikke mindst – nok frivillige kræfter til at få dug og stænger til at nå sammen.

En hyggelig aften

Godt 30 beboere tog del i en hyggelig komsammen en dejlig sommeraften. Der var grill- og tilbehørsmestre, fællesspisning og hygge og snak rundt om bordene, og der blev leget med havespil og ristet skumfiduser over bålfadet under den åbne himmel.

Fotos: Gitte Schmidt 

Hvad er det med den der hygge?

Når man ser billederne ovenfor, er man slet ikke i tvivl. Beboerne har hygget sig og haft en hyggelig aften. Men hvad vil det egentlig sige? Selve ordet hygge stammer oprindeligt fra norsk og betød at trøste, at tilføre nogen mod eller glæde. På old norsk var der længere tid tilbage ordet hyggja, som refererer til at tænke, at føle, at mene og at føle sig tilpas. Alt dette er indeholdt i den nuværende betydning af hygge, som blev indlejret i det danske sprog i slutningen af det 18. århundrede. Du kan læse mere på hjemmesiden levendekultur, der er en fortegnelse over ikke håndgribelig men alligevel essentiel kulturarv i Danmark. Her finder vi også følgende fine definitioner på hygge:

Hygge er for alle – store som små og handler om at skabe en særlig atmosfære mellem mennesker, hvor alle har en ligeværdig rolle i fællesskabet. Hygge kan også beskrives som en situation, der defineres af betænksomhed, hvor ingen hverken er i centrum eller dominerer samtalen i længere tid. 

Glædelige sommer

Med ønsket om mange hyggelige stunder.