Tænk over hvordan du efterlader din bolig

Sommermånederne er travle for indbrudstyvene, og der sker flest indbrud i juli måned. Vær derfor opmærksom på, hvordan du efterlader din bolig, når du går ud af døren. Uanset om du er på vej på ferie, job eller blot skal ned at handle.

Hvornår på året

Videncentret Bolius skriver, at der sker op imod 20 procent flere indbrud i juli måned end i de øvrige sommermåneder. Men også højtider som jul, nytår og påske er populære tidspunkter for indbrudstyve, da mange boliger står tomme en hel eller flere dage.

Pas på med åbne vinduer – også dem med haspe

Et åbent vindue giver praktisk taget tyven frit spil. Også selvom det er sat på haspe. Spørg selv dit forsikringsselskab. Er der ikke tegn på indbrud, kan det være meget svært at få forsikringen til at dække. En haspe er til for, at du – selv når det blæser eller der er gennemtræk – godt kan have vinduet stående på klem, når du er hjemme.

Her Videncentret Bolius’ 7 gode råd om, hvordan du undgår indbrud i sommerferien:

1. Få din bolig til at se beboet ud

2. Få haven til at se ud som, der er nogen hjemme

3. Brug Nabohjælp

4. Vis ikke feriebilleder på sociale medier, mens du er afsted

5. Lad ikke tyven arbejde i fred

6. Sæt lås på skuret

7. Beskyt dine værdigenstande.

Hvornår på dagen

Over halvdelen af de registrerede indbrud begås i dagtimerne mellem klokken 8 og 16. På det tidspunkt regner indbrudstyvene med, at hjemmet står tomt i mange timer, og at naboerne heller ikke er hjemme. Op imod en tredjedel af alle indbrud sker om aftenen frem til midnat. Derudover sker der også mange indbrud om fredagen og i weekenden.

Læs mere her