Grønne fællesskaber, privatliv og spændende smukke omgivelser på ønskesedlen

Velbesøgt beboerworkshop lørdag den 28. oktober om det forestående by natur-projekt i afdeling 10 Torvald Køhlsvej og Rådhusgade 33.

Afdelingens to TrivselsAmbassadører og bestyrelse samt DOMI Boligs organisationsbestyrelse og beboerkonsulent Iben Baadsgaard stod bag invitationen til beboerworkshoppen om by natur-projektet støttet af Nordea-fonden og DOMI Boligs grønne pulje.

De fremmødte blev til generel forbavselse mødt af bordkort og navnesedler. Når gamle tanker, ønsker og nye ideer skal rystes godt og grundigt sammen, gøres det bedst, når man befinder sig lidt udenfor sin komfortzone. Derfor var der dækket op til borde med beboere fra forskellige blokke og ægtepar blev placeret hver for sig.

Hvordan skal det se ud og hvad skal det bruges til
Snakken gik godt omkring de fire borde i fælleshuset og der var mange bud på, hvad sådan en bynatur skal bestå af. – Blandt andet farverige blomster, bærbuske og noget til insekter, sommerfugle og andre dyr. Der var også mange bud på, hvad de nye fællesarealer skal bruges til. – Mødesteder med og uden gæster, udendørs bevægelse og nye grønne fællesskaber med eller uden orangeri var højt på ønskelisten.

Der var også et ønske om plads til privatliv – både rundt omkring på det fælles areal og på stuelejlighedernes terrasser. Endelig var der også mange, som pegede på gode muligheder for at grille og omgivelser, der inspirerer til både børneleg og bevægelse for de voksne.

Modstand mod forandring og måske også frygt for det nye er naturlige følgesvende, når så stort et projekt skal løbe af stablen. Derfor var der også beboere, der gjorde opmærksom på det, de ikke ønsker skal ske.

Når holdning bliver til handling skabes forvandling
Nu er det op til projektorganisationen, der består af hele afdelingsbestyrelsen og to repræsentanter fra DOMI Boligs organisationsbestyrelse, hvordan de næste skridt skal tages. De første forandringer af de grønne arealer forventes at tage form henover vinteren. Men vejret er som altid et ustyrlig element, der ikke lader sig tæmme af aftaler i en kalender.

Læs mere om den nye bynatur i afdeling 10 https://domibolig.dk/500-000-i-stoette-til-by-natur-paa-torvald-koehlsvej-og-raadhusgade-33/.