Fem nye Trivselsambassadører springer ud

Efter seks ugers intro-forløb fik fem nye Trivselsambassadører overrakt deltagerbeviser af direktøren for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune og næstformanden for DOMI Bolig. De fem beboere kommer fra tre boligafdelinger i Odder og glæder sig til at se, hvad de sammen og hver for sig får udrettet. Der er nu ti TrivselsAmbassadører fra syv forskellige afdelinger i DOMI Bolig.

Rådhussalen hos Odder kommune var optaget den dag i, da TrivselsAmbassadørerne på hold 2 mødtes for at afslutte intro-forløbet. De måtte derfor tage til takke med mødelokalet på Tornøegade nr. 12, hvor DOMI Boligs administration holder til. Her fik Else Jensen, Amdi Nielsen, og Gitte Brandbyge fra Torvald Køhlsvej, Peter Yding fra Egholmparken og Sussi Ørndorf fra Katrineholmsallé overrakt sine deltagerbeviser.

”Jeg er stolt og glad for, at I vil bruge tid og kræfter i arbejdet for trivsel og stærke fællesskaber, der hvor I bor. Det er simpelthen så vigtigt, at vi alle sammen betyder noget for andre mennesker. At vi sætter et aftryk, er selve meningen med livet,” sagde Jette Lorentzen, direktør i Odder Kommune for Social, Sundhed og Beskæftigelse, da hun var med til at fejre de nye TrivselsAmbassadører.

Der var også ros fra Torben Lokjær, næstformand i DOMI Boligs organisationsbestyrelse – som glædede sig over at se både de frivillige TrivselsAmbassadører og det boligsociale arbejde spire og give genlyd i mange af organisationens afdelinger.

Netværket har jaget tvivlen på porten

Tre af beboerne er naboer på Torvald Køhlsvej. Det betyder, at de ud over netværket på holdet og med de ”gamle” TrivselsAmbassadører, også har de to andre at støtte sig til. Amdi Nielsen var faktisk i tvivl, om det var noget for ham, da han startede.

”For hver gang vi mødtes, blev jeg mere og mere overbevist om, at det er en opgave, jeg gerne vil være med til at løfte. Da vi mødte hold 1, blev jeg endnu mere sikker. Det er simpelthen sådan en overraskelse at der også ligger en gave til os selv i det netværk, vi bliver en del af,” siger Amdi.

Ønsket om at gøre en forskel for sine naboer, var er en ting, som alle deltagerne havde overvejet, inden de meldte sig. Men gennem intro-forløbet blev det også klart for dem, at de meget hurtigt lærte de andre deltagere endnu tættere, end de havde forestillet sig.

”Det har både åbnet mine øjne for nogle af Odder Kommunes stærke tilbud, og så er jeg blevet en del af en gruppe ildsjæle. Vi har allerede skabt en fortrolighed, som giver en rigtig god fornemmelse i maven,” siger Gitte Brandbyge.

De ti frivillige beboere udgør et netværk, som støtter hinanden og inspirerer hinanden til små hverdagsaktiviteter i deres egne afdelinger. Det første hold har bl.a. afholdt nabo-kaffe, fredagshygge og etableret gå-grupper. På Pilevænget og Højvænget arbejder to Ambassadører på at søge midler til at etablere et udendørs fællesareal. På tværs af hele DOMI Bolig inviterer tre af dem også til Kreativ Cafe hver anden uge i Fælleshuset på Østergade.

Er du nysgerrig på alle de spændende aktiviteter vores TrivselsAmbassadører har gang i, så kan du læse nedenstående artikler:

Fællesskaber i DOMI Bolig

Godt gang i strikketøj og snakketøj

Beboere skaber nye nabo-fællesskaber

Nabo-kaffe i orangeriet styrker naboskabet på Østervænget