Projekt bynatur
I juni 2023 modtog DOMI Bolig 500.000 kr. fra Nordea-fonden til ”projekt seriøs opgradering af fællesarealerne” i afdeling 10 Torvald Køhlsvej og Rådhusgade 33 i Odder.
Bynaturen skal gro og fællesskabet vokse
Overordnet går projektet ud på at omdanne en stort areal bestående af primært flad græsplæne til mere vild natur og oaser, som inviterer til flere grønne fællesskaber beboerne imellem. Med udsigten til det nye spændende fællesareal ønsker DOMI Bolig også at gøre naturoplevelser muligt for de beboere, der ikke så let kommer ud i naturen.
Med de 500.00 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje og 200.000 kr. fra DOMI Boligs pulje til grøn omstilling kan beboerne se frem til et attraktivt udeområde, som både giver mere liv i afdelingen og skaber en grøn oase for hele nabolaget. Pengene giver muligheder, som afdelingen aldrig havde fået økonomi til på egen hånd.
Involvering og engagement
Efter offentliggørelsen af Nordea-fondens donation har samtlige beboere i afdelingen været inviteret til henholdsvis fejring med forfriskninger og debat på fællesarealet sidst i august og beboerworkshop om det forestående projekt sidst i oktober. De to TrivselsAmbassadører og bestyrelsen i afdelingen samt DOMI Boligs organisationsbestyrelse og beboerkonsulent Iben Baadsgaard har stået bag arrangementerne.
De fysiske forandringer
De første forandringer af de grønne arealer tager form henover vinteren og de fysiske forandringer forventes afsluttet i løbet af vinteren 24/25. Aktiviteter for beboerne starter allerede i løbet af foråret 2024, hvor TrivselsAmbassadørerne og beboerkonsulenten blandt andet inviterer til indretning og tilplantning af den nye fælles urtehave.
Det første som sker er anlægning af en sti, som gør området tilgængeligt for gående med rollator og barnevogne – ligesom de to nuværende legepladser samles til en. I løbet af forår og sommer kommer der flere bænke, en fælles urtehave med orangeri og en grillhytte med en tilhørende fast grill udenfor.
Noget af det sidste bliver plantning af bærbuske, vilde blomster og stauder, som har bedst af at komme i jorden til efteråret. Der kommer også et bed til regnvandsopsamling og så kommer græsset til at bestå af både klippede og vilde områder. Døde træstammer vil give siddemuligheder og inspirere til leg, samtidig med at de fungerer som kæmpe insekthoteller.
Hele arealet skal indbyde til leg, motion og ophold, men der er også plads til de mere traditionelle legepladser og en boldbane.
500. 000 i støtte til by-natur på Torvald Køhlsvej og Rådhusgade 33
Grønne fællesskaber, privatliv og spændende smukke omgivelser på ønskesedlen